Een haaroliebehandeling is bekend bij duizenden vrouwen over de hele wereld. Elk van hen geeft toe dat haaroliën spectaculaire resultaten geeft. Als jij wilt dat jouw haar gezonder, mooier en sterker wordt, probeer dan een haarolie. Je hoeft er niet voor naar de salon. Je kunt haaroliën thuis doen.

Het enige wat je moet doen, is de geschikte producten kiezen.

haaroliebehandeling

Wat is haaroliën?

Haaroliën is een zeer populaire haarverzorgingsbehandeling. Het is ook een hoofdhuidverzorgingsmethode en maakt jouw lokken gladder, getemd, resistent tegen chemische en mechanische schade, gezonder en mooier. Uiteraard moet je wachten op de uiteindelijke resultaten – zelfs de beste haarolie geeft niet zo snel als je zou willen bevredigende resultaten.

Iedereen kan een haaroliebehandeling uitvoeren. Het maakt niet uit of je een jong meisje of volwassen vrouw bent; of jouw haar lang of kort is, natuurlijk of met kleur behandeld. Desondanks wordt deze soort haarbehandeling vooral aanbevolen voor beschadigd, dof, uitvallend, droog haar met gespleten puntjes. Het zal zeker spectaculaire effecten geven.

Hoe doe je haaroliën en maak je je haar mooi en gezond?

Haaroliën is geen moeilijke behandeling. Je brengt simpelweg een olie aan op haar en hoofdhuid. Een droge haaroliebehandeling is de eenvoudigste en snelste methode. Je kunt de olie een uur voor het wassen aanbrengen. Als je wilt, kun je een douchemuts opzetten en een warme pet voor een betere en snellere werking. Jij beslist hoe lang je de olie laat zitten. Daarna was je je haar met een shampoo. Je moet minimaal een keer per week een haarolie uitvoeren om resultaten te bereiken.

Om eerlijk te zijn moet je beslissen hoe vaak je wilt haaroliën: een keer per week of elke paar dagen. Je moet misschien de behandeling alleen om de drie weken uitvoeren. Hetzelfde geldt voor hoe lang je de olie wilt laten zitten. 30 minuten is het minimum en de hele nacht is het maximum. Bovendien kun je kiezen waar je de olie wilt aanbrengen – alleen op de hoofdhuid of misschien op de lengte. Misschioen is het oliën van de haarpuntjes genoeg voor jou. Onthoud dat je niet te veel van de olie gebruikt. Waarom? Je kunt het functioneren van de talgklieren verstoren en het haar en de hoofdhuid vettig maken.

Welke haarolie werkt voor jouw haar?

Je moet oliën kiezen die matchen met jouw haarporositeit. Verzadigde oliën en cosmetische boters zijn ideaal voor laag poreus haar. Enkelvoudig onverzadigde oliën werken uitstekend op medium poreus haar. Meervoudig onverzadigde oliën zullen hoog poreuze lokken koesteren.

Je zult ook gebruik maken van oliemengels en zelfs voedingsoliën. Wat kan er worden gedaan als de gekozen olie geen effecten geeft? Dan gebruik je het misschien niet lang genoeg. Geef het nog een kans. Je zult gauw jouw droomresultaten zien. Als je nog steeds geen verbetering kunt zien, verander dan de olie. Degene die je gebruikt kan beter werken voor haar van een andere porositeit.

Voer geen haaroliebehandeling uit voor het haarkleuren!

Je moet geen haaroliebehandeling doen voordat je je haar gaat verven. Waarom? Omdat de dikke formule en ingrediënten in de olie de cuticula zal doen sluiten, daarom wordt het pigment niet opgenomen in het haar. Verder kun je een andere kleur krijgen dan wat wordt getoond op de verpakking van de verf. Haarbleken kan net zulke negatieve effecten met zich meebrengen. Houd in gedachten dat als je je haar met olie behandelt, je het moet voorzien van de juiste verzorging: gebruik geen producten met siliconen en gebruik conditioners na een haarwasbeurt.

Welke oliën zijn het beste voor haaroliën?

Er zijn er vele. Ze hebben verschillende hoeveelheden essentiële vetzuren, vitamines en mineralen. Kies degene die het minst bewerkt zijn. De beste oliën zijn koudgeperst, ongeraffineerd en verrijkt met extra stoffen, waaronder: zonnebrand, keratine en hydraterende stoffen. Bekijk welke olie ideaal is voor jou.

ARGANOLIE – geeft zachtheid, gaat hoofdhuidziekten tegen, bouwt gespleten puntjes opnieuw op. Het bevat antioxidanten, waaronder vitamine E, wat vrije radicalen reduceert, vroegtijdig grijs worden voorkomt en haaruitval tegengaat. Het staat bekend als het vloeibaar goud van Marokko. Waarom? Het heeft een gouden kleur en wordt gewonnen uit bomen die het Noorden van Afrika groeien.

KOKOSOLIE – het is een solide olie. Je moet het wrijven in je handpalmen zodat het verandert in vloeibaar. Het wordt aanbevolen voor beschadigd, droog en glansloos haar. Het versterkt de haarzakjes, helpt roos tegen te gaan, definieert de krul en beschermt tegen de zon.

WONDEROLIE – heeft een zeer dense textuur. Het is een van de weinige oliën die haargroei stimuleren en de conditie van wenkbrauwen en wimpers verbeteren. Als je blond bent, moet je weten dat wonderolie de kleur van de lokken donkerder maakt. Onthoud dat deze olie moet worden aangebracht op de hoofdhuid.

ZOETE AMANDELOLIE – bevat veel vitamines en mineralen. Het heeft herstellende, hydraterende en versterkende eigenschappen. Het werkt voor kleurbehandeld haar en voor medium en hoog poreuze lokken.